Broer en zus

Ik ben van een drieling. Verwekt in mei ’78, geboren op 6 januari 1979. Dit triumviraat deel met een zus en een broer: Sophie en Bernhard.

schermafbeelding-2016-12-30-om-14-59-32

Ons verhaal was al ingewikkeld doch had de wetenschap afgelopen zomer nog een mokerslag van een wending toe te voegen: mijn zus blijkt een andere biologische vader dan mijn broer en ik te hebben.

In totaal hebben we dus 2 verschillende zoektochten af te leggen. Ze zullen op mijn pagina  hier af en toe opduiken, dus laat ik ze alvast een beetje voorstellen.

schermafbeelding-2016-12-30-om-15-26-22

Sophie, drielingzus en halfzus
Ongeacht de helft aan genen, kan ik me geen betere en leukere zus voorstellen. Elkaar pas echt leren kennen gebeurde toen we samen op dezelfde school middelbaar liepen.

Ze was (en is) anders dan me: we verschillen in interesses, kundes, schoenmaat, vriendjes :), … maar is tot op heden dè persoon die me met een halve blik kan lezen.

schermafbeelding-2016-12-30-om-15-27-07Bernhard, drielingbroer en volle broer
Mijn broer verliet al snel het nest om voor zichzelf een leven op te bouwen. Van ons allemaal heeft hij al het meeste van de wereld gezien. Op één of andere manier was hij ook altijd zoekende: misschien niet meteen naar de basis, maar eerder naar zichzelf: wie ben, mag en kan ik zijn? Van een workaholic, werd hij iemand die het gejaagd leven achter zich liet en nu vooral de rust opzoekt.

Ookal zijn we volle broer en zus, en zie ik nu pas (in) dat we fysiek wel op elkaar lijken, is hij voor mij soms een vreemde eend: we hebben heel weinig gelijkenissen. Alles wat mij zo typeert, is zo a-typisch voor hem en omgekeerd.

Desalnietemin ben ik oprecht blij dat ze mijn queeste zijn blijven steunen, me aanvaarden voor wie ik ben en me helpen om puzzelstukken te (kunnen) vinden.

Groet,
Steph

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s